Trimmer

Vad är en trimmer?

En trimmer är ett verktyg eller en maskin som är byggd för att finslipa och beskära något väldigt noggrant. En trimmer kan användas för att beskära gräsytor och framför allt gräset på svåråtkomliga platser. Det ska på ett enkelt sätt gå att beskära gräset på de ställen där det är svårt att komma åt.

 

Drivmedel

En trimmer kan i huvudsak drivas på två olika sätt. Antingen så drivs maskinen på bensin och har då en tillhörande bensintank som är fastmonterad på maskinen. Om den inte drivs på bensin så drivs den oftast på el, framförallt en mindre grästrimmer. Fördelen med att driva maskinen på el eller bensin är att man slipper ha en sladd inkopplad under arbetets gång. De maskiner som drivs på el har oftast ett uppladdningsbart batteri som man laddar upp. Dagens teknik har bidragit till att verktygen är väldigt energisnåla och en full laddning kan hålla väldigt länge innan man behöver ladda den igen. Samma sak gäller med de verktyg som drivs på bensin. Även de är väldigt energisnåla och detta har bidragit till att bensintanken som är påkopplad på maskinen inte behöver vara särskilt stor. Om man hade behövt en stor bensintank på sin grästrimmer hade hela syftet med smidigheten och enkelheten försvunnit.

 

Pris

Priserna för maskinerna och de tillbehör som finns är väldigt olika beroende på vilken typ av trimmer man köper. Vårt utbud är stort och vi har många olika typer av grästrimmers. Med  lång erfarenhet inom trädgårdsmaskiner hjälper vi dig inför ditt köp. Välkommen in till oss för att hitta rätt trimmer för dig!

trimmer STIGA