Snöslungor

I Sverige kan vi ha väldigt långa vintrar som kan vara väldigt påfrestande för oss. Att vakna upp för att se att snön har täckt igen gången och bilvägen är ett typiskt exempel på ett årligt problem som många står inför under de snöigaste månaderna. För att hantera detta problem så väljer många att investera i snöslungor. En snöslunga är ett redskap som används för att forsla bort snön på ett effektivt sätt.

 

Olika typer av snöslungor

Den allra vanligaste typen av snöslunga heter tvåstegsslungan. Denna typ används främst i privata bruk eller mindre sammanhang för exempelvis att få bort snön närmast bostaden. Det finns dock en ännu en lite mindre variant, enstegsslungan. Anledningen till att tvåstegsslungan har fått större marknadsandelar är framförallt för dess effektivitet och trots detta är den väldigt energieffektiv. Många använder dock fortfarande enstegsslungan är för att den är något billigare än tvåstegsslungan och fungerar ändå relativt bra till mindre. Den är även mer kompakt och därmed enklare att flytta på. En enstegsslunga finns delvis med elmotor men även med förbränningsmotor. Vad som är positivt i detta fall är att elmotorn som är mer miljövänlig även är billigare på marknaden.

De snöslungor som kallas för tvåstegsslungor är oftast lite större och tyngre än enstegsslungan men är också mycket starkare och forslar bort snö mer effektivt. De lämpar sig om man har en större yta att få iväg snö på eller om man bor lite längre upp i norr där det snöar mer och oftare.

 

Säkerhet vid användning

Användningen av snöslungor är relativt harmlöst och därför kan tyckas att det inte behövs någon större hänsyn till säkerhet. Men precis som alla motordrivna verktyg så ska man alltid visa stor respekt vid användningen och ta hänsyn till en del aspekter. Vad gäller snöslungor så är det bra om man använder sig av hörselkåpor. När du är ute efter en snöslunga så hjälper vi dig att hitta rätt tillbehör för att göra jobbet mer effektivt och säkert just för dig. Välkommen in till Kristianstad Park & Trädgård.

snöslunga Toro